Chinese Voetenmassage is al geruime tijd in het westen populair maar is dan meestal bekend als voetzool   reflexmassage wat een afgeleide is van de originele Chinese voetenmassage.

Evenals de andere vormen van Chinese massage past men ook bij de voetmassage het principe toe, om meridianen en drukpunten (energiepunten en banen) vrij te maken van blokkades zodat de (qi) energie weer vrij kan stromen en knelpunten en lichamelijke klachten opgeheven of verlicht worden.

De Chinese therapeut maakt o.a gebruik van de druk van zijn lichaam en niet enkel de duimen dit zodat de organen die daarmee in verbinding staan niet overbelast worden.

Tevens beperkt de Chinese masseur of masseuse  zicht niet enkel tot de voeten maar behandeld ook de onderbenen en vaak de knieen.

De bedoeling van deze massage is om te ontspannen, energie beter te laten doorstromen, de gezondheid te bevorderen en nieuwe energie te krijgen.

*Deze techniek word al duizenden jaren met succes toegepast in China, waarbij opgemerkt moet worden dat de Chinese masseurs opgeleid in China, dit op een verfijnde manier en met grote kennis van zaken weten toe te passen.